Добави медицински термин в категория Хормони

Думата медицина произхожда от латинското medicus, което означава лечител. Медицината е науката за лечение и предотвратяване на болести и наранявания, чрез изучаване на човешкия организъм, заболяванията, тяхното лечение и създаването на лекарства и технологии. Медицината се практикува от лекари, сестри и фармацевти. Медицината се дели на множество от различни поддисциплини като педиатрия, гинекология, неврология, хирургия и т.н. Тези медицински клонове се занимават с отделни и специфични системи на организма. Има и така наречената Алтернативна медицина, която включва медицински понятия иметоди извън класическата (европейска) медицина. В многообразието от различни термини използвани в медицината може да ни помогне информацията в тази интернет страница, която представлява медицински резник на по-известните медицински думи и термини.

 
Ляв ъгъл на рамката за  medical-names Десен ъгъл на рамката за  medical-names
 

Medical names Категории:
Антибиотици
Белтъци
Болести
Възпаления
Глава
Диагностични методи
Жлези
Зъби
Кости
Лечение
Медицински думи
Мозък
Мускули
Операци
Очи
Представки
Ребра
Стомах
Страхове и Фобии
Сърце
Тумори
Ухо
Хормони
Черва

 
Ляв ъгъл на рамката за  medical-names Десен ъгъл на рамката за  medical-names

Хормони е темата в тези категоризирани медицински термини

В тази категория - Хормони има 4 боря медицински думи


Follow link of this web site Hypophysis Hypophysis Хипофиза Hypophysis Hypophysis Хипофиза

Преводът на този термин е:
на английски език: Hypophysis
на латински език: Hypophysis
на български език: Хипофиза
Медицинското понятие е разгледано 663. Категорията на думата е: Медицински думи,Хормони,Жлези


Follow link of this web site Mineralocorticoida Mineralocorticoids Минералкортикоиди Mineralocorticoida Mineralocorticoids Минералкортикоиди

Преводът на този термин е:
на английски език: Mineralocorticoids
на латински език: Mineralocorticoida
на български език: Минералкортикоиди
Медицинското понятие е разгледано 669. Категорията на думата е: Медицински думи,Хормони,Жлези


Follow link of this web site Steroida Steroids Стероиди Steroida Steroids Стероиди

Преводът на този термин е:
на английски език: Steroids
на латински език: Steroida
на български език: Стероиди
Медицинското понятие е разгледано 641. Категорията на думата е: Медицински думи,Хормони


Follow link of this web site Thyreotoxicosis Thyreotoxicosis Тиреотоксикоза Thyreotoxicosis Thyreotoxicosis Тиреотоксикоза

Преводът на този термин е:
на английски език: Thyreotoxicosis
на латински език: Thyreotoxicosis
на български език: Тиреотоксикоза
Медицинското понятие е разгледано 633. Категорията на думата е: Медицински думи,Хормони

   
Ляв ъгъл на рамката за  medical-names Десен ъгъл на рамката за  medical-names

Хормони

В тази категория са подредени и класифицирани Medical names медицински думи предложени от нашите читатели. Проверката за одобряване на линка се извършва изцяло от човек, така че моля не попълвайте невярна медицинска информация. Речникът и каталогът съставени от тези медицински думи търсят полулярност и са почти неизвестни, но се надявам скоро да бъдат прочетени от повече любознателни хора.


Полезен линк от - Борци и Мутри Кажи как е добро утро на алгебра


Медицински онлайн речник Условия за ползване на сайта


Ограничаване на отговорността.
Никой от разработчиците, администраторите, редакторите или което и да е друго лице свързано по някакъв начин с този Интернет сайт не носи отговорност за появата на невярна информация в него, нито за последствията от нейното използване. Ако има невярна информация то моля пишете ни и задължително след проверка ще я откоригираме.

Медицински думи речник и обяснения, значения
Няма абсолютно никаква сигурност, че което и да е описание на заболяване или лекарствено средство е точно или актуално (възможни са технически грешки при въвеждането и обработката). Ако някое твърдение относно медикамент или болест описано в този Интернет сайтда е вярно, това не означава, че този медикамент е приложим за вас и вашето заболяване и/или, че страдате от такова заболяване. Винаги се консултирайте с квалифицирано медицинско лице относно вашето заболяване. Използването на този Интернет сайт за самолечение крие рисковете за вашето здраве. Този Интернет сайт съдържа медицински термини, но не дава каквито и да са гаранции за достоверността на описанието, наименованието или превода.
Целта на този Интернет сайт е да бъде създаден каталог на медицинските думи и термини, който да дава ориентировъчна представа за значението на медицинските понятия и термини (болести, думи, наставки, представки).


Наименование на витамините

Какво се крие зад имената на витамините? Как да ги запазим в ястията, които приготвяме? Класификация на витамините спрямо разтворимостта им. . Важна част в кулинарията е да се знае видовете витамини и начините на запазване на тези безценни вещества във кулинарните рецепти.

Наднормено тегло или ИТМ - индекс на телесната маса

Кулинарията е изкуство, което приготвя много разнообразни и страшно изкушаващи вкусотийки, които за съжаление се лепят върху специфични части на тялото ни и създават, както естетически така и здравословни проблеми. Затова е много важно да следим дали сме достигнали границата за наднормено тегло, която се определя чрез няколко критерия. Повече за наднорменото тегло и индексът на телесна маса ИТМ можете да научите тук.